“Un món per viure és un món per a tots, per això cuida i estima el nostre Medi Ambient”

miércoles, 8 de enero de 2014

Com reciclem?

Deixalles n'hi ha un piló i a vegades, no només als més petits els hi costa saber a quin contenidor van cadascuna. Per això, a continuació,  us donem unes pautes que us ajudaràn, a saber com hem de reciclar per a poder tenir una millor cura del nostre entorn.






QUÈ HI VA DINTRE DEL CONTENIDOR GROC?

Al contenidor groc hem d'abocar deixalles com:



· Els brics, les xarxes de fruita, els desodorants roll-on, els aerosols, les safates de porexpan, tubs de dentifrici, taps de plàstic i metàl·lics, tapes de pots, el precinte de les ampolles de cava i vi, les llaunes de ferro, els envasos dels iogurts de plàstic, capses de puros, les bosses dels aperitius i les de plàstic, els embolcalls de paper d'alumini i film,  i per últim, les ampolles de plàstic. 





                                                                 I EL CONTENIDOR BLAU, PER A QUÈ ÉS?




En aquest dipositem totes aquelles deixalles que estàn fetes amb paper i cartró, com ara: 

·Les bosses de paper o cartró de les botigues, les capses de cartró, els diaris, les etiquetes  i els fulls de paper, les revistes que ja no fem servir, i els sobres de paper. 

Hem de vigilar, ja que no tots els papers es poden llençar en aquest contenidor. N'hi han alguns com ara els papers de les magdalenes que no es poden llençar aqui. On aniràn? 




 I  DONCS,  QUÈ HI ABOCAREM AL CONTENIDOR VERD?



Al contenidor verd només hi podem llençar les deixalles que estiguin fetes de vidre, com els iogurts, les ampolles i els pots de vidre.









PERÒ ESPERA, AIXÒ NO ÉS TOT! 

També hi ha altres contenidors que podem trobar pel carrer, com el contenidor marró i gris. Però què hi podem posar dintre d'ells? 




                                                              AL CONTENIDOR MARRÓ HI POSAREM....



Aqui hem de dipositar totes aquelles deixalles que siguin de material orgànic, com per exemple:

Els filtres de café, aliments malmésos en safates, café, les closques, escuradents, papers de les magdalenes, llumins, pinyols, restes de menjar, taps de suro, terra de les plantes, tovalló de paper brut, excrements, flors i gespa. 






I AL CONTENIDOR GRIS....


En aquest hi posarem deixalles com ara bé:




· Els bastonetsde les orelles, les bombetes, els bolquers, les agulles de cosir, les càpsules de café, els clips, els cendrers, i els gots de vidre trencats. 




No hay comentarios:

Publicar un comentario